Katru no mums mēdz pārsteigt negaidīti viesi. Kādām sastāvdaļām jābūt mājās, lai pagatavotu šo vienkāršo, ātro, bet bezgala gardo kūku?
Tev vajadzēs:
Cepumi “Selga”
250g biezpiena
5 ēdamkarotes skābā krējuma (20-25%)
3 ēdamkarotes pūdercukura
100g sviesta
50 g valriekstu
20g kakao
100ml stipras, saldas kafijas
Gatavošana:
Biezpienu samaisa ar pūdercukuru, kā arī ar skābo krējumu. To var darīt ar miksera palīdzību, taču ne uz liela ātruma.
Pievieno mīkstu sviestu un samaltus valriekstus!
Kūkas formu apsedz ar pārtikas plēvi, un uzliek pirmo cepumu kārtu. Pirms uzlikšanas katrs cepums jāapmērcē kafijā.
Tad pirmo slāni ieziež ar biezpienu, uzliek valriekstus.
Tāpat uzliek 2. un 3. slāni – pa vidu tiem pievienojot biezpienu un valriekstus!
Atkarībā no formas izmēra, jāsanāk 3-5 cepumu slāņiem
Uzmanīgi pārveļ torti uz šķīvja. Tortes malas ieziež ar biezpiena krēmu.
Ļauj tortei iesūkties pāris stundas!
Lai labi garšo!